Shu-bi-dua om coveret

Det var oplagt, at H.C. Andersen skulle have en iPod, nu da den var kommet på markedet samme forår. Så vi gav ham en, og den går han og lytter på (coverets bagside) nede ved åen i Odense, mens han har det der drømmende udtryk i ansigtet.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 18, maj 2005
Fem år er lang tid. Især i en branche, hvor der nærmest gøres nye tekniske landvindinger dagligt. Fra 2000 til 2005 skete der utrolig meget inden for både studieudstyr og scenelyd og -lys, og Shu-bi-dua nød godt af udviklingen.

Shu-bi-dua 18 hvor Jacob Christoffersen havde erstattet Jørgen Thorup på keyboards, er gruppens første - og hidtil eneste - med et tema, for vores nationaldigter, H.C. Andersen, er omdrejningspunktet. Men albummet var ikke en del af den meget festivitas, der var i 2005; 200-året for hans fødsel.

”Jeg havde projektet i tankerne i lang tid, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg altid har været meget glad for H.C. Andersen. Jeg fik hans samlede værker - svineskindsindbundet - i dåbsgave af min morfar, og jeg fik dem tit læst op som barn og har selv læst dem for mine børn, så jeg gik længe og tænkte, at det for en gangs skyld kunne være sjovt at lave en tema plade med Shu-bi-dua”, fortæller Michael Bundesen.

Det blev samtidig starten på et fornyet samarbejde med Michael Hardinger: ”Det var min umiddelbare tanke, for det er en plade om eventyr, om det barnlige og det legende. Heldigvis sagde han ja til projektet”.

>>Dette er et uddrag af den nye biografi, der findes i den fysiske og digitale udgave af albummet.<<

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet