Shu-bi-dua om coveret

Vi skulle have et logo til vores nystiftede pladeselskab, og det skulle selvfølgelig være storken, som alle jo kendte kendte fra ’ Danmark ’ på 4’eren.  Storken er jo som bekent er en dejlig flyver, 
men på coveret havde den meget passende lagt sig på rede i eget hus. Med et saligt glimt i øjet!
Tangentspiller Morten Langebæk var en mand med mange talenter, så han tegnede den for os.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 7 (DECEMBER 1980)

Efter et langt og lykkeligt ægteskab med pladeselskabet Polydor fik Shu-bi-dua lyst til også officielt at få fod under eget bord. De seks musikere var i forvejen involveret i stort set samtlige facetter af det at være et moderne band og tog sig selv af pressehåndtering og andre dag-til-dag-opgaver, så hvorfor ikke også selv udgive pladerne?

Som sagt så gjort. Pladeselskabet Storkophon var en realitet, og med dét navn var der skabt et direkte link til storken i den populære Danmarkssang på 78’eren. Historikken var således i orden, og første titel på det nye selskab var 7’eren med elleve nye sange, som både afveg og holdt sig inden for gruppens særlige regelsæt:

- Vores sange er ofte bygget op af et første vers, der indrammer emnet, efterfulgt af et vers, hvor det uddybes. Så følger et omkvæd, der helst skal passe til alle versene, og til slut så et vers eller 2, der runder af med pointen. Det er i virkeligheden en revy-tradition, afslører Michael Bundesen og fortæller videre om gruppens arbejdsmetode:

- Melodien har altid været der, inden vi skrev teksten. Der er kun én, hvor teksten allerede lå klar, og det er Midsommersangen ,hvor teksten var skrevet  af Holger Drachmann.
Midsommersangen blev indspillet på opfordring af journalist Kirsten Jacobsen, som var med i redaktionen  på TV’s Kanal 22. Hun syntes, at ”det kunne være skægt, at få et nutidsband til at lave en ny melodi til den gamle sang, som folk havde svært ved at synge, når de stod ved bålet”, husker Bundesen. Resultatet kom straks, og ved siden af 4’eren og 13’eren er 7’eren den populæreste af Shu-bi-duas plader. Julesangen Den himmelblå...

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet