Shu-bi-dua om coveret

Nu er vi så inde i den nye tidsalder, og der var kommet internet, så Shu-bi-du@ var oplagt. Grafisk er det et meget flot cover, og det blev vist også indstillet til en pris inden for reklamebranchen. Til gengæld er vi på fotoet indeni utroligt grimme.

Der var denne forretning på Rodeo Drive i Beverly Hills, der var gået fallit, og det er jo ikke til at forstå! De havde disse sæt tøj, der havde kostet 250 dollars stykket, og som vi kunne få for 20 dollars stykket, altså cirka 100 kroner. Der var seks sæt tilbage, så vi snuppede dem alle og fik taget dette foto til coveret. En avis skrev, da pladen udkom, at det var det grimmeste, de nogensinde havde set, og det havde de jo ret i. Så endnu engang kan man sige, at vi ikke lefter for sex-appealen i det her band.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 16, marts 1997
Ikke nok med at Shu-bi-dua kom flittigt rundt i Danmark i 1990’erne, udlandet begyndte også at efterspørge gruppen i de år. Det kan lyde paradoksalt, da de fra første færd valgte at se sig selv som et dansk band, som spillede sine danske sange for et dansk publikum.

De vidste, at deres musik og udtryk var - og er - så dansk, at der skulle lidt af et mirakel til, hvis et ikke-dansktalende publikum skulle tage bandet til sig og forstå og måske ligefrem værdsætte gruppens univers. Interessen fra udlandet kom da også fra danskere i udlandet, og det skyldtes netop danskheden i udtrykket. Alle danskere - ung som gammel - har et forhold til gruppen, og beder man en udstationeret dansker skrive en liste over tre danske ting, han eller hun savner, vil listen typisk indeholde leverpostej og/eller remoulade, Piratos og Shu-bi-dua. Muligvis i en anden rækkefølge.

”Vi spillede på et hotel i Los Angeles, hvor 500 mennesker kom og hoppede i takt og råbte så meget, at hotellet var ved at brase sammen”, husker Michael Hardinger det første amerikanske eventyr. Men turen gik også til Australien…

>>Dette er et uddrag af den nye biografi, der findes i den fysiske og digitale udgave af albummet.<<

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet