Shu-bi-dua om coveret

Det er en skidefugl på rulleskøjter, som er en af titlerne på pladen, altså sangen Surfin’ Bird, som er så åndssvag en sang, at vi bare måtte lave den. Og så fik vi ideen til, at det også skulle være coveret. Vi ville have en surfin’ bird, en skidefugl på rulleskøjter på coveret, nu da vi også havde fået vores egen fugl, vores Grammy, som også er med bag på omslaget.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 14, april 1993
Den store succes med 13’eren betød også en fornyet interesse for at se Shu-bi-dua live. Gruppen havde på det tidspunkt fået en ny managementaftale med bookingbureauet PDH, og et synligt resultat var spillejobs på samtlige af de store danske sommerfestivaler med undtagelse af Roskilde. Det blev til 50 jobs hver sommer, hvor op mod en million danskere så gruppen optræde hvert år.

”Det var skægt, for lige pludselig kom der en helt anden respons på det, vi lavede. Det er også derfor, at pladerne dér i starten af 1990’erne lyder så meget af spilleglæde. Vi røg ind i en god rytme med at turnere og indspille og turnere og indspille”, husker Michael Bundesen i dag dén periode. Og alligevel blev der ændret en lille smule på formlen på 14’eren.

Gruppen tog til Californien for at indspille; til San Diego, hvor Bundesen og Hardinger havde været så mange gange før for at arbejde med tekster: ”Vi var alle sammen kommet op i årene, og de fleste havde familie og børn, så for at få fred besluttede vi, at vi denne gang ville prøve at indspille væk hjemmefra for at få et koncentreret forløb. Vi lejede et studie derovre og indspillede det meste af pladen dér, og det var både sjovt, og det fungerede rigtig godt”, mindes Hardinger arbejdet med pladen.

>>Dette er et uddrag af den nye biografi, der findes i den fysiske og digitale udgave af albummet.<<

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet