Shu-bi-dua om coveret

Tegningen er igen lavet af Jørgen ”Yogi” Elgård, og den viser den forslåede apartheid-dromedar fra Dromedam med saxofon om halsen. Den viderefører tegneserietraditionen på den hvide bagrund. Og til fotoet på bagsiden besluttede vi, at vi skulle se lidt pæne ud,  så vi tog slips på, selv om vi aldrig har gået særlig meget op i fotografering af orkestret.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 11, november 1985
”Jeg fik et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til”. Længere er den ikke. Michael Bundesens navn er ikke på 11’eren, og forklaringen er lige til, om end totalt overraskende. Ikke mindst for hovedpersonen:

”Det var totalt ulogisk. Jeg havde lavet radio i mange år, men aldrig tv, da jeg fik et tilbud om at starte Kanal 2 op. Og det sagde jeg ja til”, fortæller Michael Bundesen. Han husker, at folkene bag den nye tv-station, bl.a. Otto Reedtz-Thott og Klaus Riskær Pedersen, var på jagt efter en ”showmand, for de ville lave underholdende fjernsyn”. Og var Bundesen kendt og elsket for noget, var det især som showmand ved gruppens koncerter.

Ergo- et uimodståeligt tilbud og dermed et exit fra det band, han selv havde dannet, og som havde været hans legeplads i tolv år. ”Og så sagde vi ’av for helvede, nu er vi rimeligt fucked’, for forsangeren tegner jo som regel 75 procent af et band, men vi ville ikke give op. For det ville være ligesom at lægge sig ned og dø. Så os, der var tilbage, tog i et sommerhus i Jylland og sad i 14 dage og skrev tekster og havde det skidesjovt”, husker Michael Hardinger…

>>Dette er et uddrag af den nye biografi der findes i den fysisk og digitale udgave af albummet.<<

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet