Shu-bi-dua om coveret

Vi havde en idé om at have Erik Den Røde på fra nummeret ’ Røde i staterne ’, og vi havde i anden sammenhæng mødt en sjov og original tegner, Jørgen Elgård, som fik frit slag til at løse opgaven. Vi blev så glade for samarbejdet med Yogi som han kaldte sig, at han også kom til at tegne coveret til 10’eren.
Vi spillede hver sommer i Tivoli i København. Ved siden af portvagten lå spejlsalen, og det er jo altid morsomt at se sig selv fra en anden vinkel, som på det store billede inde i coveret.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 9 (DECEMBER 1982)
Nu gik det stærkt. Efter et helt kalenderår uden et nyt Shu-bi-dua-album, blev 1982 det første – og eneste – år, hvor der udkom to plader. 8’eren ramte butikkerne i maj, og godt et halvt år senere landede 9’eren. Lige tids nok til årets julesalg og dermed tids nok til at komme med på manges ønskelister. Og netop Ønskelisten var gruppens bud på en ny julesang. Selv om den ikke fik helt den samme opmærksomhed som gruppens tidligere julesange, Rap jul og Den himmelblå, er den dog garanteret powerplay ét sted hvert år, og det er hos Enhedslisten, hvor omkvædet lyder som sød musik: ”Tænk hvis hver mand og tænk hvis hver mø / satte sit kryds ved liste Ø / så ku’ de andre pænt liste A / for så var det Jul hver dag”.

Shu-bi-dua var flittige, men den store flid handlede ikke bare om, at de skulle bevise, at de stadig kunne efter udskiftningerne, nej, det handlede også om, at de havde fundet en ny, gylden åre.

- Vi havde fået nogle nye folk med, som syntes, at det var skide sjovt, og som gav os et lille spark i røven. Pludselig skrev jeg en masse sange sammen med Willy [Pedersen] i stedet for at skrive alene. Jeg tog op til ham i Nærum, og når jeg kørte hjem igen om aftenen, havde vi lavet fire demoer. De nye folk var helt vilde for at lave noget, og det var meget heldigt, for vi ville jo også gerne cementere, at vi stadig var på banen, husker Michael Hardinger de inspirerende dage i efteråret 1982, hvor der også blev smidt en ekstra luns kød ud til fanskaren i form af (There Is A) Dogshit In My Garden, som igennem flere år havde været fast inventar til gruppens koncerter.

- Det er jo Vuffeli-vov, men til koncerterne var det vores...

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet