Shu-bi-dua om coveret

Det er inspireret fra rafling, hvor man sætter en streg for hver omgang man har tabt. Når man har fire med en streg over, hedder det en havelåge, og når man har tre mere, er det en 8’er. Morten Langebæk har tegnet med specielt japansk kulkridt. Det er et fuldstændig enkelt, men meget flot cover. Bagpå har vi sat vores fingeraftryk, for at vise, hvem der nu var med i Shu-Bi-Dua.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 8 (MAJ 1982)

- Det var en on-going proces op til 7’eren. Når den ene var færdig, gik vi i gang med den næste. Det var ikke noget med, at ”nu skal vi også til at komme i gang”, nej, vi var bare i gang, husker Michael Bundesen i dag de første syv år – og syv plader – i Shu-bi-duas historie.

Der kom én plade om året, og ind imellem turnerede gruppen land og rige tyndt. Der var godt humør, hvor gruppen var, og begrebet ”endnu en dag på kontoret” kendte man ikke i lejren dengang. Alligevel var alt ikke, som det skulle være. Bosse Hall Christensen og Jens Tage Nielsen var kørt surt i det.

Resultatet blev, at de forlod gruppen, men blev alligevel hængende på sidelinien, for de overtog pladeselskabet Storkophon, som Shu-bi-dua havde etableret, da gruppens kontrakt med Polydor udløb efter 6’eren. Men bruddet gav alligevel alvorlige rystelser internt, for det var selve fundamentet, man var inde at pille ved. Bosse og Jens havde været med til at danne gruppen tilbage i 1973 og begge havde vigtige roller; Bosse især omkring tekster, pladeomslag og den slags, oftest i samspil med Bundesen, og Jens som tekstforfatter og flittig komponist ved siden af Michael Hardinger, som i dag husker tiden som lidt usikker:

- Der kom lidt præstationsangst, da de gik, for vi tænkte: ”Enten er vi kogt, eller også kan vi køre videre”.

Tangentspilleren Willy Pedersen og trommeslageren Kasper Winding trådte ind i stedet, og selv om Kasper ikke var helt fremmed i familien, for han havde faktisk været med på et enkelt nummer på den allerførste plade i 1973, var det nu kun Bundesen og Hardinger, der var tilbage fra startopstillingen.

I et nyt set-up med de to som primus motorer påtog...

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet