Shu-bi-dua om coveret

Et flyvende lokum. Det måtte jo prøves. På billedet inden i sidder vi og spiller ludo. ’Vi’ er måske så meget sagt, for det var ikke alle gruppens medlemmer, der kunne være til stede da billedet skulle tages. Herren vi kun ser fra nakken er således ikke vores bassist Niels Grønbech, men en look-a-like.

 

HISTORIEN


SHU-BI-DUA 3 (MAJ 1976)

Med de to første plader opbyggede Shu-bi-dua et stort og trofast publikum, og deres rablende tekster med en nonsenskvotient et pænt stykke over middel i dansk rock ramte plet på landets teenageværelser. Der blev citeret og diskuteret Shu-bi-dua-tekster i landets skolegårde, og kimen blev lagt til en krig mellem Gasolin’ og Shu-bi-dua, som man netop havde oplevet med Sweet vs. Slade og før dem med The Beatles vs. Stones og Elvis vs. Cliff.

Shu-bi-dua tog ikke selv del i nogen krig. Faktisk holdt musikerne sig meget for sig selv og var ikke engang en del af musikmiljøet herhjemme. Måske derfor lød gruppen ikke som nogen anden. Gruppens styrke var især sammenholdet internt, nu også med guitaristen Claus Asmussen i truppen. Alle tog noget med til festen, og selv den mest gakkede idé blev prøvet af, husker Michael Bundesen:

- Vi havde dengang et motto, at i Shu-bi-dua prøver vi alt. Og det gjorde vi. Vi prøvede alt til bunds, for ellers var det ikke sjovt. 99 % af det, vi har lavet, er ikke blevet til noget umiddelbart. Men meget har været studier til noget, vi lavede senere, måske forstudier til noget, vi optrådte med, så intet har været spildt.

Vanen tro er der mærkelige ting på 3’eren som Krudt og klunker, Snadsken og Fluer i Kødbyen, men det er én sang, der især knejser stolt på pladen, og det er ”havets tournedos”, ”havets Dario Fo” alias hvalen Hvalborg.

- Da Hardinger kom med den, kunne vi straks høre, at her var noget, for det var en ballade, og der var mulighed for en masse kor. Vi syntes, at den skulle handle om en hval, og da den først var skruet sammen til en sang om hvalen Hvalborg, var vi slet ikke i tvivl. Hold da kæft, hvor var vi glade for...

 

MERE

Se billeder fra perioden

Se mere video

Lyt til albummet